... on Novitan palma, turkoosin värinen. Ostin sitä aikoinaan huutonetistä (oli muuten ensimmäinen ostos sieltä). Maksoi alle euron vähemmän kuin sama määrä kaupasta ostettuna. En ollut ikinä kokeillut lankaa käsin, vain nähnyt malleja kuvissa, mitä langasta oli tehty. Minulla oli jo malli valmiina, minkälaisen puseron tekisin langasta. Huomaa, etten ikinä osta lankaa vähempää kuin sen verran mitä yhteen puseroon menee. Koska lanka on riittoisaa, ostin sitä 300g. Ensimmäinen ajatus langasta, kun sain sen käsiini: joku on keksinyt pyörittää vanhaa lankakerää vuosikausia sohvan alla ja myy nyt "uutena" lankana. Siis lankahan tuntuu samalta kuin villakoira. Pehmoistahan se on ja kivan väristä. Olen yrittänyt neuloa langasta puseroa. Mutta en ole päässyt alkua pitemmälle, sillä en osaa luoda langasta silmukoita niin, että aloitus joustaisi. Neuloin langasta vähän aikaa sitten rätin. Kuva siitä blogissani. Sitten neuloin siitä tossut aloittaen kärestä: ei tarvinnut luoda silmukoita:

1937931.jpg

Tossut on kyllä kivan lämpimät ja pehmeät, mutta ne ei pysy kuosissa: venyy ja paukkuu kuin hubbabubba-purukumi. Lisäksi ne kerää pölyä ja roskaa (kuten rättiä neuloessa ounastelinkin). Roskat ei irtoa pesussakaan.

Eli tässäpä Iikulle vahinkoa kerrakseen: lähetin tätä lankahirviötä 100g.

Nyt vain odottelen ja naureskelen ilkikurisena, että mitähän sieltä syntyy. Toiveita minulla ei liiemmin langan suhteen ole, sillä olen yrittänyt vaikka mitä - ja epäonnistunut, eli rima ei ole korkealla. Otan vastaan vaikka niitä rättejä: sillä siinä hommassa tuote ajaa asiansa, siis pölyjen pyyhkijänä. Olen jopa pessyt rättini 90 asteessa, eikä siitä seurannut muuta kuin että neuleeseen tuli vähän isompia reikiä.